Bidprentjes

Annie en Herman Bourgonje (overleden in december 2011; zie Oet Dorp en Marke 2012/1) hebben uit persoonlijke interesse bidprentjes verzameld.
Dit heeft geresulteerd in een collectie van duizenden exemplaren (wij durven geen schatting te maken), die zij al enkele jaren voor hun overlijden aan de HKL hebben geschonken.
Zo'n verzameling is heel bijzonder. Die bevat natuurlijk een schat aan gegevens voor familieonderzoek.
Maar het is meer als we beseffen, dat de doden ook van de levenden afhankelijk zijn. Wanneer we ze vergeten, dan zijn ze pas echt dood.
Belangstelling voor het verleden, ook in de vorm van bidprentjes, is een manier om het verband tussen de levenden en de doden te onderhouden.
Ons bestuurslid Jack Scholtens heeft in het najaar van 2013 de taak op zich genomen om deze collectie digitaal toegankelijk te maken.
Hij noemt dat 'werk voor in de kleine uurtjes'! In december 2016 was hij klaar en de 21000 al gepasseerd. Er volgen er dus nog veel en veel meer!

Als u hier klikt kunt u zien hoe ver hij nu gevorderd is.