Open Monumentendag 2018

Zaterdag 8 september

logo OMD

Op zaterdag 8 september, de tweede zaterdag van die maand, is het ook dit jaar weer Open Monumentendag in de gemeente Losser. En dat betekent dat iedereen, maar dan ook echt iedereen, in alle opengestelde monumenten van harte welkom is. En de toegang is steeds gratis.

open monumentendag

Deelnemende monumenten in Losser en Glane

De hierna genoemde monumenten zijn (tenzij anders vermeld) op zaterdag 8 september geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Steenfabriek De Werklust:

De Steenfabriek kan bezichtigd worden tijdens rondleidingen die om 13.00 en om 15.00 uur plaatsvinden. Bezoekers krijgen dan uitleg over hoe hier vroeger op ambachtelijke wijze de bekende Ossestenen werden geproduceerd.

Martinustoren:

Er zijn gidsen aanwezig die doorlopend rondleidingen verzorgen, waarbij ook de toren beklommen kan worden.

H. Maria Geboortekerk:

Deze kerk is vanaf 13.00 opengesteld. Er wordt extra aandacht gevraagd voor de prachtige gebrandschilderde ramen en de apostelbeelden. Om 13.00 en om 15.00 uur geeft organist Carlo van den Beld een kort concert. Tussendoor is hij graag bereid geÔnteresseerden over het orgel te vertellen.

Protestantse kerk en Aleida Leurinkhuis:

Er zijn gidsen aanwezig om u alles te vertellen over de geschiedenis van het ruim 200 jaar oude kerkgebouw. Hier zal Harold Vriesema het uit 1725 stammende Martensorgel regelmatig bespelen. Hij is ook graag bereid over het orgel te vertellen.

Syrisch Orthodoxe klooster:

Het klooster St. Ephrem de SyriŽr is het hart van de Syrisch-Orthodoxe gemeenschap in Nederland en kan bezichtigd worden tijdens een rondleiding, die om 14.00 uur begint. (Adres: Glanerbrugstraat 33 in Glane).

De toegang tot alle activiteiten op Open Monumentendag is gratis.

Open Monumentendag wordt met financiŽle steun van de gemeente Losser georganiseerd onder auspiciŽn van de Historische Kring Losser en de Dree Marken in De Lutte.

 

logo Schatkamer Twente

 

 

logo HKL

 

logo DDM